Biotopmiljö till fjällämmel på Lillskansen

För att bygga denna specifika biotopmiljö gjorde vi först en fältstudie i Kirunafjällen, nära riksgränsen.
Vi skissade, samlade rekvisita, fotade material till bakgrundsdekoren och inhämtade inspiration. Utifrån
denna studie byggde vi sedan en modell.

Det färdiga landskapet har underjordiska miljöer med bohålor som är sammanbundna med landskapet ovan. Det är ett mycket detaljrikt landskap som vi dekorerat med konstgjord smälltande snö och rinnande vatten.

Projekt

  • Kund: Lillskansen – Året runt
  • Kategori: Djuranläggning
  • Webb: skansen.se
“Vid uppförandet av nya Lill-Skansen var Konstgjorda Naturmiljöer en av flera entreprenörer som var involverade. Vi är mycket nöjda med Konstgjorda Naturmiljöers arbetet både vad gäller exteriöra kvalitéer, skötsel och hållbarhet. Uppförandet skedde även helt efter uppgjord tidsplan.”

Tomas Frisk
Chef, Skansens Zoologiska avdelning

Meny